Behandelingen

Behandelingen

Jaarlijkse controle

Om een mooi en gezond gebit te behouden is het noodzakelijk een jaarlijkse of halfjaarlijkse controle te doen bij de tandarts.

Er wordt en volledige gebitscontrole gedaan met individueel aangepast advies, indien nodig wordt er ook gereinigd. Gebitsproblemen zoals gaatjes, tandsteen, bloedend tandvlees, mobiele elementen etc. kunnen dan vroegtijdig opgespoord en behandeld worden.

Narcodontie

Voor sommige patiënten is tandverzorging onder plaatselijke verdoving in de gewone tandartspraktijk onmogelijk. De gebitsverzorging bij deze patiënten wordt in het operatiekwartier uitgevoerd onder volledige verdoving of narcose.

Dit wordt narcodontie genoemd. Voorafgaandelijk dient steeds een intake te gebeuren in de praktijk. De gebitssanering onder narcose kan zowel in het AZ Delta Torhout als AZ Sint Vincentius te Deinze doorgaan.

Prothetische tandheelkunde

Ontbrekende of onherstelbare gebitselementen kunnen volgens de persoonlijke wensen en budget vervangen worden door middel van een vaste herstelling zoals kronen, bruggen en implaat gedragen constructies of een uitneembare prothese (kunstgebit) of een combinatie van beide oplossingen.

Ook wanneer u volledig tandenloos bent is het mogelijk met een klikgebit of een full bridge op implantaten te werken. Vraag de mogelijkheden na!

Gebitsreiniging

Professionele reiniging om alle aanslag, plaque en tandsteen van de tanden te verwijderen. Uw gebit voelt weer rein en glad aan.

Conserverende behandelingen

Aangetaste tanden (cariës- kroonbreuk) proberen we zoveel als mogelijk toch te bewaren en te herstellen door middel van esthetische vullingsmaterialen.

Extracties

Gebitselementen die niet meer te behouden zijn wegens te diepe cariës, breuk, wortelbreuk, abcesvorming… dienen soms weggenomen te worden. Deze extracties kunnen eenvoudig of chirurgisch van aard zijn. De extractiewondes worden met verteerbare hechtdraad dichtgenaaid.

Spoeddienst buiten openingsuren

Dringende behandelingen zoals bij absesvorming, bloedend tandvlees, uitgevallen vulling of kroon, wortelbreuk, beschadigde beugel…

Voor de dienst buiten conventie wordt een supplement gerekend.

Boek nu

Maak uw afspraak

Narcodontie is steeds op afspraak na voorafgaandelijke intake.

Gelieve steeds uw naam, voornaam, mutaliteit, adres & rijksregisternummer te vermelden in uw mail.

Gelieve uw identiteitskaart, kleefbriefje van de mutualiteiten, medicatielijstje en eventueel verwijsbrief mee te brengen op uw afspraak.

Maandag

Op afspraak

Dinsdag

Op afspraak

Woensdag

Op afspraak

Donderdag

Op afspraak

Vrijdag

Op afspraak
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Spoeddienst (meerkost)